Začetki

in dosežki

Že v zgodnjih otroških letih sem pokazal zanimanje za igranje harmonike. Moj oče je znani ljudski godec in pri njem sem dobil navdih za harmoniko. Svojo glasbeno pot sem začel z učenjem klavirske harmonike v Glasbeni šoli Postojna. V letih šolanja sem dosegal najvišje uspehe na državnih tekmovanjih. Ker sem imel veliko željo po igranju diatonične harmonike, sem se začel učiti pri znanem učitelju tega instrumenta Zoranu Lupincu iz Trsta, ki mi je dal toliko znanja, da sem po nekaj letih učenja že osvajal prva mesta na tekmovanjih (državno tekmovanje Zlata harmonika Ljubečne, Evropsko tekmovanje v Attimisu ipd.). Najvišje uvrstitve so mi odprle pot v svet glasbe.

Ansambel

Erazem

Leta 1994 sem s pomočjo očeta ustanovil ansambel Vilija Marinška, ki je po dobrem letu zelo uspešnega dela prenehal z delovanjem. Kasneje sem sodeloval še pri skupinah Torbarji in 3M. Najbolj pa sem ponosen na ansambel Erazem, v katerem igram že od leta 2003. Med vsem tem časom sem se pridno spoznaval tudi z bas kitaro, tako da poleg harmonike igram tudi to glasbilo.

Od leta 2008 se glasbi posvečam profesionalno, saj pod mojim vodstvom deluje Glasbena šola Vilija Marinška, ki ponuja učenje klavirske in diatonične harmonike ter bas kitare.

Glasbeni

nastopi

Skozi vsa glasbena leta sem na odru igral z največjimi legendami narodnozabavne glasbe, kot so Lojze Slak, Franc Mihelič, Ottavio Brajko, Franc Šegovc (4 kovači), Primorski fantje, Robert Smolnikar, Milan Kokalj, Brane Klavžar itd.

Moji glasbeni nastopi ne segajo samo na slovenska tla ampak tudi po širnem svetu: Amerika, Kanada, Francija, Nemčija, Nizozemska, Italija, Avstrija, Hrvaška itd.