Sistem

poučevanja

Glasbena šola Vilija Marinška deluje od leta 2008. Trudimo se k nenehnemu razvoju sistema poučevanja ter avtoritativno prijateljskemu pristopu do učencev, kar jim daje prav poseben zagon do vsakodnevne vaje z glasbilom.

Učenje

inštrumentov

Učiti sem začel čisto po naključju, ko je na vrata mojega doma prišla mama mojega prvega učenca, ki zaradi slepote ni mogel dobiti učitelja. Izziv sem sprejel, čeprav sem do takrat pobude za poučevanje zavračal. Sedaj imam že veliko učencev, pa tudi raznoraznih glasbenih sestavov, saj poleg diatonične harmonike poučujem tudi klavirsko harmoniko in bas kitaro.

Ponujamo učenje naslednjih inštrumentov:

diatonična harmonika

klavirska harmonika

bas kitara

Uspehov učencev sem vedno vesel in se z njimi tudi pohvalim, zato rad izpostavim, da so bili številni med njimi nagrajeni z najvišjimi lovorikami in uspehi na raznih harmonikarskih tekmovanjih.

Orkester

Vilija Marinška

V začetku leta 2011 je začel delovati tudi harmonikarski orkester, ki se iz meseca v mesec veča. Nastopamo po celi Sloveniji in v tujini, kjer smo med poslušalci poželi veliko odobravanja. Orkester je bil večkrat nagrajen s strani strokovne komisije na raznih tekmovanjih. Posneli pa smo tudi dva videospota za pesem V NAŠI KANTINI ter GOSPOD KAPLAN.